Annons

Äventyraren Ola Skinnarmo kastar loss

Nyheter om resor från redaktionen.

Äventyraren Ola Skinnarmo kastar loss

Inläggav Torre » mån 15 jun 2009, 20:41

Efter månader av förberedelser är det äntligen dags för äventyraren Ola Skinnarmo att idag kasta loss med båten Explorer of Sweden som i Nordenskiölds spår kommer att segla 6000 sjömil från Stockholm till Berings Sund i nordöstra Ryssland, genom den utmanande Nordostpassagen. Expeditionen är ett svenskt-ryskt samarbete och East Capital är stolt huvudsponsor.

Expeditionen ska visualisera de förändringar som sker i den arktiska regionen och dokumentera de smältande havsisarna. Med på båten finns även dr Neil Hamilton, Arktisexpert på WWF.

"Vi på East Capital ser oss gärna som upptäckare i vår investeringsregion och tillbringar mycket på platser som få andra investerare besöker. Med spänning ska vi nu följa Ola och expeditionen som ger oss ytterligare perspektiv på vår investeringsregion. Vi hoppas sedan kunna förmedla expeditionens slutsatser och ny kunskap till våra 600 portföljbolag som ett sätt att skapa engagemang och inspirera till steg i rätt riktning", säger Peter Elam Håkansson, grundare och ordförande i East Capital.

Exempel på två portföljbolag som stödjer expeditionen är ryska transport- och logistikföretaget FESCO, som delvis trafikerar rutterna uppe i Nordostpassagen och kommer att bidra med is- och väderrapporter. En annan medspelare är kroatiska Atlantic Grupa som kommer att förse besättningen med Multipower energi- och kosttillskott för extrema förhållanden.

För mer information om expeditionen se www.skinnarmo.com.

Källa: East Capital
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron