Annons

Ryanair expanderar på den svenska marknaden med ny flygplats

Nyheter om resor från redaktionen.

Ryanair expanderar på den svenska marknaden med ny flygplats

Inläggav Torre » tis 26 jan 2010, 11:06

Ryanair, Sveriges favoritflygbolag, tillkännagav i dag vid en presskonferens att företaget expanderar på den svenska marknaden med en ny flygplats i Norrköping. Etableringen av Ryanairs flyglinje innebär ännu en milstolpe i Norrköping flygplats utveckling, då flygplatsen aldrig tidigare erbjudit lågprisflyg.

Från och med den 5 maj kommer Ryanair att flyga från Norrköping flygplats till Alicante två gånger per vecka – onsdagar och söndagar.

Biljetterna kostar inledningsvis 465 kronor (enkel resa inklusive skatt och avgifter) och kan bara bokas direkt på ryanair.com.

– Sverige är en underutvecklad flygmarknad som under decennier präglats av höga priser och dåligt utbud. Därför är det extra roligt att år efter år kunna ge fler, och i detta fall, solsugna östgötar billiga biljetter till den spanska solkusten, säger Ryanairs Erik Elmsäter i en kommentar.

– Norrköping är intressant av flera skäl, men främst på grund av upptagningsområdet och det i kombination med destinationer till den spanska solkusten är helt klart ett vinnande koncept, säger Elmsäter.

Norrköping flygplats är nöjd med nyetableringen.

– Vi är naturligtvis mycket nöjda över att Ryanair som Europas största lågprisflygbolag börjar trafikera Norrköping flygplats i maj. Vi ser mycket ljust på framtiden och erbjuder i och med Ryanairs etablering alla typer av flygresor. Det kan väl knappast bli bättre, säger Mari Torstensson, vd på Norrköping flygplats.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron