Annons

Skåningarna har mest sex på sommarsemestern

Nyheter om resor från redaktionen.

Skåningarna har mest sex på sommarsemestern

Inläggav Torre » tor 16 jul 2009, 20:19

Det hettar till ordentligt i Sydsverige under sommarsemestern. Skåningar, Gotlänningar, Hallänningar och Blekingebor är de som tänker ha mest sex i sommar. Och småbarnsföräldrarna vill ha mer sex än de flesta. Det visar färska siffror från en undersökning genomförd av Resemagasinet Vagabond.

Drygt en tredjedel (37 procent) av svenskarna säger att de har mer sex än vanligt på sommarsemestern, medan drygt hälften (55 procent) har ungefär lika mycket sex som vanligt. Nästan 1 av tio har mindre sex än vanligt på sommaren.

I Götaland blir det mer sex på semestern än i Svealand och Norrland. Om man bryter ned Götaland på län så ser man tydligt att det är Skåne, Gotland, Halland och Blekinge som står för de högsta siffrorna.

"Kanske har norrlänningarna svårare att få till en privat stund i den ljusa sommarnatten, eller är det myggen och knotten som saboterar kärlekslivet?" spekulerar Vagabonds vd Alexandra Kindblom.

Yngre har mer sex än vanligt på sommaren jämfört med äldre. Mest markant är det i grupperna 21-30 och 31-40 år. Ännu tydligare blir detta när man tittar på inställningen till sex hos barnfamiljer. Ju yngre barnen är, desto större förväntningar på sommarens semestersex. 48 procent av småbarnsföräldrarna tänker ha mer sex i sommar, jämfört med genomsnittet i befolkningen på 37 procent.

"Jag tror att många småbarnsföräldrar är svältfödda på sex i vardagen, på grund av vaknätter och heltidsarbete. På sommarsemestern är därför förväntningarna höga på att hitta tillbaka till kärlekslivet igen", säger Alexandra Kindblom.

Av: Alexandra Kindblom, vd Vagabond Media
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron