Annons

Storstadsresorna i april ökar med 15 procent

Nyheter om resor från redaktionen.

Storstadsresorna i april ökar med 15 procent

Inläggav Torre » tis 24 maj 2011, 20:24

Den långa och kalla vintern har resulterat i en kraftig längtan till solen. Helst av allt vill svenskarna möta våren i en storstad och enligt Tickets bokningsstatistik i april har resorna till storstäder ökat med hela 15 procent jämfört med samma period förra året.

Vårens weekendresa går till New York som är den mest bokade storstadsdestinationen i april och ökar med över 80 procent jämfört med förra året. På andra plats finner vi London som ökat med 30 procent. Barcelona kniper tredjeplatsen utan någon markant ökning från fjolåret medan fyran Paris har ökat med 25 procent.

– Kronan är fortfarande stark i förhållande till den amerikanska dollarn och det brittiska pundet, vilket kan vara en förklaring till varför New York och London fortsätter att öka markant. Även övriga amerikanska städer som till exempel Orlando och Miami bokas mer i år, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Förutom den kalla vintern och den starka kronan tycker var femte svensk att ett bra shopping- och nöjesutbud är avgörande när de väljer resmål. Detta visar en färsk undersökning från Novus som Ticket presenterade i början av mars i år.

Det är dock inte bara storstadsresorna som ökar, även standarden på hotellen har ökat markant och fler resenärer vill ha fyrstjärniga hotell än tidigare. Enligt Novus-undersökningen tycker 69 procent av svenskarna att det är viktigt att resan är prisvärd, något som kan vara en bidragande faktor vid valet av hotell.

– Svenskarna är mer kräsna idag och speciellt ålderskategorin 60 år och uppåt vill ha hög standard på boende när de reser. En genomgående trend är också att det viktigaste inte är att resan är billig utan att den är prisvärd, säger Martin Durnik marknadschef på Ticket.

Topplista över storstadsresor med avresa i april, statistik över bokningar gjorda fram till den 25/3 (siffror inom parentes är fjolårets placering under samma period 2011).

1) New York (3)

2) London (2)

3) Barcelona (1)

4) Paris (4)

5) Rom (5)

6) Prag (6)

7) Amsterdam (7)

8) Bangkok (8)

9) Berlin (9)

10) Miami (-)
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron