Annons

Spökstationer i Berlins hjärta

Forum om Tyskland. Städer, orter och platser som Köln, Bonn, Berlin, Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Frankfurt am Main och Düsseldorf mfl.

Spökstationer i Berlins hjärta

Inläggav Torre » tis 26 jan 2010, 11:55

I samband med byggandet av muren 1961 delades inte bara Berlin som stad, utan även dess tunnelbane- och pendelstågsnät. Två tunnelbane- och en pendeltågslinje fortsatte dock även efter 1961 att åka under den östra delen av Berlin . Linjernas start- och ändhållplatser låg i Västberlin. De underjordiska stationerna på östsidan var stängda och förvandlades till tomma "spökstationer" som bevakades av östtysk militär. Undantaget var stationen Friedrichstrasse med sin kontrollpunkt. Då och då fösökte folk att fly till väst genom tunnlarna, men bara ett fåtal lyckades med detta. Efter murens fall öppnades stationerna igen och inte bara Tyskland och Berlin återförenades, utan även stadens trafiknät.

På stationen Nordbahnhof pågår fram till den 30 december 2010 utställningen Gräns- och spökstationer i det delade Berlin som med historiska bilder och filmer informerar om denna del av den tyska huvudstadens historia.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Tyskland

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron