Annons

Ny veckoslutstrafik öppnar för fler tågresenärer

Nyheter om resor från redaktionen.

Ny veckoslutstrafik öppnar för fler tågresenärer

Inläggav Torre » tis 23 jun 2009, 11:38

En milstolpe i järnvägens historia har passerats. Regeringen beslöt den 16 juni att andra än SJ får köra veckoslutstrafik och redan den 3 juli rullar det första privata veckoslutståget ut på spåren. Det är Veolia Transport som den dagen börjar köra Stockholm-Malmö.

För första gången kan resenärerna välja mellan att köpa en tågbiljett efter fast prislista eller enligt SJs flexibla prissystem. Veolia Transport har fasta priser och som dessutom är mycket konkurrenskraftiga.

Det var mycket länge sedan pensionärer kunde köpa en tågbiljett med rabatt i god tid före avresan. Veolia Transport ger pensionärsrabatt.

Veckoslutståget har en klassisk restaurangvagn med panoramautsikt. Det är ett intressant alternativ till SJs bistron i X 2000.

Veolia Transport inför en helt ny idé på det svenska järnvägsnätet och det är att använda stationer som är lätt tillgängliga för bilister. I Malmö används stationen Malmö Syd/Svågertorp där det finns 1 600 parkeringsplatser. På Stockholm C finns knappt 100 platser. - Malmö Syd är därför en mycket bra station för oss, säger Gunnar Wulff, chef för division Tåg på Veolia Transport till Idégruppen Vi Resenärer. Den ligger också bra till för resenärer till och från Danmark. Vi undersöker möjligheterna att hitta ett motsvarande alternativ i Stockholm men nu kör vi in till Stockholm Central.

Idégruppen Vi Resenärer välkomnar att regeringen öppnat för fler tåg och för breddat servicesortiment under helgerna och att Veolia Transport direkt visar vilka möjligheter till utökad service som kan ges.

Idégruppen Vi Resenärer
Jan-Åke Bosell
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron